RESTAURANTS
14. Juli 2008

Mandarin Oriental Hyde Park jetzt mit "The Park Terrace"

Das Mandarin Oriental London hat das Gourmetrestaurant "The Park Terrace" mit Butler-Service direkt am Hyde Park eröffnet. Plus das Original-Rezept des Roast English Lamb, Baby Summer Vegetables and Spinach

Das neue Gourmetrestaurant "The Park Terrace" des Mandarin Oriental Hyde Park ist das einzige seiner Art: kein anderes privat geführtes Restaurant oder Cafe war bisher an einem königlichen Park in London erlaubt. Bis 30. September ist das Restaurant täglich zum Frühstück, Lunch, 5-Uhr-Tee und Abendessen geöffnet.

Küchenchef Chris Tombling offeriert leichte Sommergerichte wie "Spargel- , Erbsen- und Bohnensalat mit Feta, Minze und einem sommerlichen Zitronendressing" oder Englisches Lamm-Roast mit Sommergemüse (Rezept unten.

An besonders warmen Tagen reicht der Terrassen-Butler den Gästen kühle Tücher, Mandarin Oriental Fächer und kühlende Sprays. Er hilft, wenn nötig, mit Sonnencreme aus oder putzt die Sonnenbrillen der Gäste. Wer diese zu Hause vergessen hat, kann sich aus der Kollektion edler Designer-Sonnenbrillen eine ausleihen und auch Bücher und Zeitschriften stehen zur Verfügung. Für kühlere Abende hält der Butler für die Gäste Decken und edle Pashmina Schals bereit.

Obwohl das Mandarin Oriental Hyde Park inmitten des quirligen Shoppingviertels Knightsbridge liegt, ist das neue Restaurant "The Park Terrace" auf der Rückseite des viktoriansichen Hotelgebäudes eine Oase der Ruhe und Erholung. Die Gäste haben einen Blick auf den Hyde Park, können das Park-Feeling mit seinen Joggern und Spaziergängern geniessen und die Horse Guards beobachten, wenn diese auf ihrem Weg zur Wachablösung am Buckingham Palace direkt am Hotel vorbeireiten. Gemeinsam mit den Gärtnern der The Royal Parks' wurden für die Bepflanzung der Anlage Blumen ausgesucht, die die Flora des Parks wiederspiegeln.

Roast English Lamb, Baby Summer Vegetables, Spinach, Natural Jus

2x 200gm English lamb rumps

100gm baby spinach

25gm baby carrots

5gm baby fennel

50gm new potatoes

25gm asparagus

 25gm baby leeks

6 cherry tomatoes

50 gm of wild mushrooms

olive oil

rosemary

thyme

garlic 1 clove

25gm unsalted butter

Lightly trim the excess fat off the rumps Peel and slice the garlic, pick the rosemary and thyme into medium size pieces

Take the meat and mix the rumps with the garlic, thyme, rosemary and olive oil (preferably the day before cooking)

Cut the cherry tomatoes in half and mix with a little thyme and rosemary, toss it all together and sprinkle with a little sugar and sea salt

Bake them in an oven for 1 hour at a low temperature to intensify the flavour - they should shrivel up slightly

Next prepare all of the baby vegetables in a manner that is suitable to you're requirements; peel, cut or leave natural. Remember that the spinach may need washing, if so wash and spin dry

Keep the wild mushrooms chunky and wash and sauté in butter

The lamb jus could have been made previously but any meat based sauce is good for this dish as long as it is not to strong. Flavour it with Madeira wine and a little rosemary

Seal the meat in a hot pan with olive oil, fat side down, get this slightly crispy, then lightly colour the rest of the meat in the same pan. Place in the oven and cook for approx 10-12 mins at 170c. Meanwhile take the prepared vegetables and lightly blanch them in water and hard butter to preserve the colour and keep a slight crunch. Save the cooking liquor and slightly reduce the heat once the vegetables have been removed

Place the spinach in a hot pan with a little butter and sauté quickly over a high heat, drain off and put to one side

Take the meat out of the oven and leave to rest for 5 minutes.

To present, place the spinach in a ring at the back of the plate and slice the lamb around it. Then arrange the vegetables and tomatoes around the dish with a little of the cooking liquor. Sprinkle the sautéed wild mushrooms over the lamb. Serve lamb jus on the side