Die 12 "Big Plates"-Kategorien für die Eröffnungsausgabe der Awards wurden konzipiert um die Vielfalt der internationalen Restaurantgemeinschaft zu fördern.
Restaurant of the Year
Winner: Wolfgat
Paternoster | South Africa
Arrival of the Year
Winner: Inua
Tokyo | Japan
Atmosphere of the Year
Winner: Vespertine
Los Angeles | United States
Collaboration of the Year
Winner: Paradiso X Gortnanain
Cork | Ireland
Enduring Classic
Winner: La Mère Brazier
Lyon | France
Ethical Thinking
Winner: Refettorio (Food For Soul)
Various locations | Italy
Event of the Year
Winner: Refugee Food Festival
Paris (and worldwide) | France
House Special
Winner: Lido 84 (Cacio e Pepe)
Lombardy | Italy
Forward Drinking
Winner: Mugaritz
San Sebastian | Spain
No Reservations Required
Winner: Mocotó
São Paulo | Brazil
Off-Map Destination
Winner: Wolfgat
Paternoster | South Africa
Original Thinking
Winner: Le Clerence
Paris | France
Es gab aber auch ein paar witzige Small Plates, hier ein Auszug:
Red-Wine Serving Restaurant
Winner: Noble Rot
London | United Kingdom
Tattoo-Free Chef
Winner: Alain Ducasse
Paris | France
Tweezer-Free Kitchen
Winner: Bo.Lan
Bangkok | Thailand